Добредојдовте на нашите веб-страници!

Отстранување прашина и мерки за заштита на животната средина

За време на процесот на производство на перничињата на сопирачките, особено на процесот на мешање на материјалот за триење и мелење на влошките на сопирачките, ќе чини огромна прашина во работилницата.За да се направи работната средина чиста и помалку прашина, некои од машините за правење влошки за сопирачките треба да се поврзат со машината за собирање прашина.

Главното тело на машината за собирање прашина е инсталирано надвор од фабриката (како на сликата подолу).Користете меки цевки за да го поврзете отворот за отстранување прав на секоја опрема со големите цевки за отстранување на прав над опремата.Конечно, големите цевки за отстранување на прав ќе се соберат заедно и ќе се поврзат со главното тело надвор од фабриката за да формираат комплетна опрема за отстранување прашина.За системот за собирање прашина, предлага да се користи моќност од 22 kW.

Поврзување на цевки:

1. Најважно еМашина за мелењеиМашина за собирањемора да се поврзе со машина за собирање прашина, бидејќи овие две машини создаваат премногу прашина.Ве молиме користете мека цевка за поврзување со машините и железна лимна цевка со 2-3 мм, и потрошете ја цевката од лим од железо до машината за собирање прашина.Направете ја сликата подолу за ваша референца.

2. Доколку имате поголеми барања за околината на работилницата, следните две машини исто така треба да се поврзат со цевки за отстранување прашина.(Вага &Машина за мешање суровини).Особено машината за мешање суровини, ќе чини огромна прашина за време на празнењето.

3.Печка за лекувањево процесот на греење влошки за сопирачките, исто така, ќе создаде многу издувни гасови, треба да се испушти надвор од фабриката преку железната цевка, дијаметарот на железната цевка треба да биде повеќе од 150 mm, отпорен на високи температури.Направете ја сликата подолу за повеќе референци: За да ја направите фабриката со помалку прашина и да ги исполните локалните еколошки барања, неопходно е да се инсталира системот за собирање прашина.

 

Главното тело на опремата за отстранување прашина

Главното тело на опремата за отстранување прашина

Машина за мешање суровини

Машина за мешање суровини


Време на објавување: Мар-24-2023